Bratislava 27. október 2020 – Tescu záleží na tom, aby prinášalo nakupujúcim bezpečný nákup potravín a potrebných výrobkov za každých okolností. Najviac ohrození zákazníci potrebujú najmä v súčasnom náročnom období starostlivosť navyše. Reťazec preto podáva pomocnú ruku slovenským seniorom a ide príkladom, ako pristupovať k starším ľuďom s rešpektom a toleranciou. Seniori sú súčasťou každej z komunít, v ktorej Tesco pôsobí a stará sa o to, aby život v nej bol čo najlepší. Za svoj zodpovedný prístup k starším ľudom Tesco najnovšie získalo nezávislé ocenenie Senior Friendly.


Tesco sa stará o slovenských seniorov a chráni ich zdravie každý deň:


  • Všetkých 153 obchodov Tesca na Slovensku daruje nepredané potraviny ľuďom v núdzi. Každý deň tak podporujú aj mnohých seniorov, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii.

 

  • Tesco chce prinášať tie najlepšie služby pre slovenských seniorov – mnohí rodinní príslušníci seniorov objednávajú pre svojich najbližších komfortné doručenie potravín domov vďaka službe Tesco Online nákupy. Služba je čoraz obľúbenejšia aj u samotných seniorov. V súčasnosti je dostupná pre 2 milióny ľudí na Slovensku. Pre ľudí, ktorí sa nenachádzajú v dostupnosti Tesco Online nákupov, je dostupná služba Tesco Zásielka. Ide o vopred pripravené balenie 24 trvanlivých potravín a ďalších potrebných výrobkov.

 

  • K ochrane zdravia (nielen seniorov) prispieva aj dostupnosť 67 automatických externých defibrilátorov, ktoré sú k dispozícii v hypermarketoch Tesco na Slovensku.

 

  • V rámci uplynulých ročníkov grantového programu Vy rozhodujete, my pomáhame získali podporu od Tesca aj domovy sociálnych služieb. Vďaka obľúbenému grantu sa doposiaľ podarilo podporiť takmer miliónom eur realizáciu 1 155 úžasných komunitných projektov na Slovensku. Príkladom iniciatívy pre seniorov je vybudovanie Senior Fitnes Parku. O grant požiadala nezisková organizácia Centrum sociálnych služieb – Margaréta v obci Bajč v Nitrianskom kraji. Udelený jej bol najvyšší možný grant 1 300 eur.

 

  • Každý z kolegov Tesca má nárok využiť jeden pracovný deň ročne na ľubovoľnú dobrovoľnícku činnosť – kolegovia z Tesca sa takouto formou zúčastňujú aj na dobrovoľníckych aktivitách v domovoch dôchodcov a domovoch sociálnych služieb.