Osobnosť Bratislavy – tretia nominantka Lívia Matulová Osvaldová

Prestížne ocenenie Osobnosť Bratislavy získalo v ostatných rokoch mnoho významných ľudí, ktorí sa svojimi aktivitami pričinili o rozvoj kultúrno-spoločenského života v hlavnom meste. Dnes si predstavíme dámu, ktorá svojimi aktivitami poskytuje možnosti kreatívneho uplatnenia. Je ňou Lívia Matulová Osvaldová, riaditeľka Klubu Luna. Založením klubu dala priestor nielen dámam zrelšieho veku. Tie sa môžu v klube nielen stretávať, ale aj tvoriť a vzdelávať sa. 

Lívia Matulová Osvaldová je povolaním psychologička. Skúsenosti z oblasti psychológie využíva aj v Klube Lune. Niekoľkokrát do mesiace pripravuje v svojom klube programy z oblasti tvorivosti, arteterapie, ale aj besedy, prednášky z oblasti medicíny, zdravého životného štýlu, kultúry a umenia.  

Okrem toho je organizátorkou Kreafestu, ktorý už po druhýkrát organizovala v Starom Meste. spoluorganizátorkou podujatia Senior Friendly. Súčasťou dvojdňového podujatia je celý rad aktivít a tiež oceňovanie organizácií, ktoré sú priateľské k seniorom. Medzi ďalší podujatia patrí projekt Stvárni knihu, rôzne tematické tvorivé dielne a medzigeneračné aktivity.